Andra användningsområden för choklad

Doften och smaken av choklad är lika uppskattade var och en för sig, så bara att omge sig med lukten av en härligt lyxig choklad kan göra dig glad och lugn i sinnet. Du behöver inte äta den för att må bra, utan det finns andra sätt att njuta av den också.

Chokladmassage

Varför inte unna dig en härlig chokladmassage på ett spa någonstans? Chokladmassage, vad är det, frågar du dig kanske. Jo, det ska jag tala om. Istället för att bli masserad med vanlig olja, så är det en varm och galet god chokladolja som sköljer över din kropp. Till detta brukar du även få en kopp varm choklad och några härliga praliner att smaka på efteråt och inte sällan har man även tänt doftljus i rummet. Doftljus med chokladdoft, givetvis.

Chokladinpackning

Antingen kan man göra en hårinpackning baserad på choklad eller så kan man få en kroppsinpackning som sägs stimulera huden, förbättra celluliter och göra dig allmänt lycklig. Det görs med krossad, mörk choklad full med antioxidanter som skrubbar huden eller ansiktet, vilket man föredrar. På vissa ställen kallar de det “Chokladpralinen” eftersom man ser ut som en inbäddad pralin. Detta kan du även göra hemma genom att riva eller krossa en mörk chokladkaka eller smälta ned den, för att sedan använda den till fotbad, kroppsskrubb eller ansiktsmask.

Efteråt kan man avsluta med en chokladdusch där en rengörande tvål av choklad tvättar rent huden.

Till håret används istället en smält choklad som ska sitta i en stund. Passar bättre till brunt hår, dock.

Doftljus av choklad

För att välkomna gästerna eller sin käresta hem till lägenheten, kan man tända ett doftljus av choklad eller använda en eterisk olja som luktar himmelrike. Ger er garanterat en kärleksfull upplevelse och en trevlig kväll.

Djarum-blacks-kretekChokladcigaretter

DU kan givetvis inte röka dem på riktigt men det är en kul present till barn som vill leka vuxna. Chokladcigaretter ser ut som vanliga cigaretter, ungefär som chokladmynt ser ut som pengar.

Cigaretterna har dock gett upphov till diskussion, eftersom flera länder ansåg att de uppmuntrade till rökning.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *